Piyasada bunu sürecek amfi bulmak da zor. Bir de dalga geçer gibi Moondrop bunlara kolay sürülür yazıyor. 8 ohmluk kulaklığın voltaj hassasiyetini veriyor. Bu kulaklığa 1V verirken 125mA akım çekiyor orayı atlıyor. Susvara’dan da verimsiz bildiğin Tungsten gibi bir şey ama bu Çinliler kolay sürülür diyor.
Susvara için 600mW kabaca yeterli diyorlar o hesapla bu kulaklığa 2.5W güç verebilen amfi lazım ki bana göre daha fazlası lazım bir de bunu 8 ohmda yapacak daha o gücü kontrollü vermesini bırak amfinin sapıtmaması gerekiyor.
Amfinin optimal çalıştığı bir aralık var o da 32 ohm ile 100 ohm arası kabul edilir. Duruma göre 16 ohma doğru düşer. Sen 8 ohma indikçe voltaj çarpanın öyle bir düşüyor ki artık amfinin bias akımına kalıyorsun ve gücü akım kapasitesi kadar oluyor o da kısıtlı olunca çakılma bile görürsün yani orada bir denge var. Uç noktadaki dirence sahip kulaklığı alırken 5 kere düşünmek lazım. 300 ohm dinamik neyse de düşük ohm aşırı verimsiz kulaklığı gerçekten tercih etmem.
Piyasada bunu düzgün sürecek amfi yok denecek kadar az onu baştan söyleyeyim 1000 doları geçmen lazım. Moondrop Cosmo da bunun gibi verimli kolay sürülür diyorlar Susvara ile benzer gücü çekiyor. Bir şekilde bu kulaklık bana geçse kullanmadan birine hediye ederim o derece. Bunu sürecek amfim var diyebilirim ama kullanmazdım. Sana tavsiyem sen de sat kurtul böyle kulaklıklar saç baş yoldurur. 500 gram bir de. Keşke başta sorsaydın amfi tavsiyesi verilmeyecek bir kulaklık çünkü. Süremediğin için gövdeli ses alamazsın, zaten ızgara tasarımları bile kötü sahne de yoktur bunlar yerine HD600 serisi tercih ederdim ben en azından ne yaptıklarını biliyorlar bunlar bilmiyor. Planar alınca teknik beceri, mümkünse 10 hertze kadar roll off olmayan ferah sahne sunumu olan kulaklıklara bakarım.
Sen onu sat tabi de ben yine de istediği akımı kabaca söyleyeyim. Susvara için 600mW kabul görüyor dedik. O hesapla 2.5W istiyor bu. Bir de bu gücü taşıyacak mı öyle bir durum da var yani verimsiz olur bir de o gücü kulaklık da taşıyamaz ama taşıdığını varsayalım gerçekten sağlam bir sürücü yapmışlar diyelim. Bu hesaba göre 500-600mA akım kapasitesine sahip amfi lazım. Bana göre daha fazlasını da istiyordur 750mA gibi bazılarına göre de daha düşüktür 300mA gibi. Açıkçası böyle amfiler TR’de pek yok 300mA civarı Mjolnir var benim bildiğim o da 1400 dolar. Onlar bile bu amfide 16 ohmdaki gücünü yazmamışlar normalde yazarlar. Öyle bir amfi alıp balanslı bağlayacaksın en oluru bu bence. Bu arada piyasadaki 100-200 dolara satılan amfilerde 100mA bias akımı bulunca sevinmek lazım öyle bir durum da var.
Yazdığım sayıları abartı bulan illa ki olur ama bu kulaklığın verimliliği yaklaşık 80 dB/mW ve 8 ohm empedansa sahip. Duyulabilir seviyede ses alacağım diyorsanız evet her türlü ses alırsınız ama 0 headroom 0 kontrol 0 stabilite. Volümü arttırmayla amfinin kırpılması bir oluyor bunlarda.