Merhabalar.
Elimde Sennheiser HD8 DJ var. 2 sene önce bir DJ tarafından gayet makul seviyedeki fiyatıyla ikinci el olarak aldım. 6 ay önce de kumaş kulak pedi ve kafa bandı satın aldım mutlu mesut kullanırken 2 hafta önce sol tarafındaki dikişler patladı. Kumaş kulak pedleri zaten kronik sorunlu olan bir kulaklık bir de orijinal olmaması sebebiyle bu kadar kısa sürede patlamasını gayet normal. Şu anda deri olan modelini sipariş ettim fakat onun da patlaması muhtemel olacağını düşünüyorum. Orijinali alma gibi bir imkanım yok maalesef çünkü ömrü bitmiş bir ürün. Kulak pedini de 6 ayda bir sarf malzemesi olarak sürekli almak istemediğimden ucuza bulduğum için AKG K701′i sipariş geçtim. Benim için doğru bir karar mıdır, tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Dinlediğim müzik türünü açıklamam birazcık zor olacak fakat genel başlığı psy-trance olsa da alt kolu olan psybient’ı dinlemekteyim. Genelde Shpongle dinlerim her aklıma geldiğinde bir kaç albümünü açmayı eksik etmem. Diğer taraftan psy-rock, rock, metal, senfonik metal gibi türleri de ara sıra dinlerim. Dinlediğim şarkıların progressive olmasından kaynaklı belli bir frekans aralığına yoğunlaşmış Audiophile kulaklığı beni tatmin etmiyor açıkçası. Yani bir HD600 denediğimde detaylarının o kadar olmayışından kaynaklı yine HD8′in benim açımdan daha uygun olduğu kanısına varıyordum her denememde HD800 veya HD800S denediğimde bu durum bambaşka yerlere taşınıyor HD800/S modelleri bass olarak tabi ki açık kapsül olmasından mütevellit az olması haricinde aşırı gerçekçi ses vermesi neticesinde autotune vokallerde bile sanki gerçekmiş gibi ses alıyordum ve bu haliyle de bütçemin yettiği vakitte son durağımın HD800S olacağını biliyorum. Referans kulaklığına alışmam neticesinde ve Progressive müzikleri sürekli dinlememden ötürü her frekans aralığında tepkisinin olduğu ve Flat ses dengesi olan bir kulaklık kullanmam benim için daha avantajlı olacaktır.
Progressive’den kastım sadece ritmi değişen bir kaç ses karakterinin değişen müziklerden bahsetmiyorum. Müziğin tamamen temasının değişmesi enstrüman veya enstrüman grubunun değişmesi dijital ortamda yapılan efektlerin karakterlerinin değişmesi gibi tamamen şarkı içerisinde radikal bir değişim olan müziklerden bahsediyorum. Tek bir şarkıdan örnek vermek gerekirse Shpongle - Around The World In A Tea Daze albüm olarak ise aynı grubun Are You Shpongled şarkıları bahsettiğim müzik türünü direkt açıklayan şarkılardır. AKG K701 bu konuda başarılı olur mu bilmiyorum siparişi geçtim tabi ki deneyeceğim ama ufak da olsa merakımın giderilmesi beni çok mutlu edecektir.
Teşekkürler.
Kullandığım ses kartı Creative Sound Blaster Z SE. Power Cut oluşturması için (PC üzerindeki parazitlerden tamamen arındırmak amaçlı) Amfi olarak kullandığım player Philips LX 8200SA.