Berkhan hoşbulduk,hayırlı olsun ,2-3 gündür siteye girişte hata alıyordum,anca yazabildim🙂
complete Ne tür bir hata?
Berkhan siteye girebiliyordum ama konulara giriş yaparken beklenmedik bir hata oluştu yazıyordu ve konu içeriğine giremiyordum..
Uzun zaman oldu ama en çok etkilendiklerim RWAK240, Chord Hugo ve Sennheiser HD800′dü sanırım.
Orpheus’u da bir dinlesek şahane olacak. Son noktayı koyarız herhalde.
Congofather Su anki sd card mimarisinin teorik limiti 2 TB. Elbette yeni bir mimari cikacaktir ama bakalim boyut, baglanti standardi vs simdiki kart yuvalariyla uyumlu olacak mi…
Oriolus MK2, Earsonics PURPLE, Earsonics S-EM9 hobiye başladığımda beni etkileyen iemlerden olmuştur. Kaynak cihaz olarak da Lotoo Paw Gold ve Astell&Kern SP1000CU.
Berkhan’ın M-Fidelity SA-50’si de şimdiye dek en çok etkilendiğim monitör olabilir 🙂
Serdal günümüz teknolojileri ele alındığında fikriniz hala aynımı?
MustafaAlkan Şu anda dap olarak SP2000SS ve iem olarak İnEar PMX Haa ed. kullanmaktayım. Teknik kapasite olarak yukarıda bahsettiğim ekipmanlardan elbette çok daha iyiler ancak eski zamanlardan dinleyip direkt etkilendiklerimi yazdım. LPG hala iyi bir dap, keza SP1000 de öyle. Ancak en iyisi hangisi diye soruyorsanız bu kişisel tercihlere göre değişkenlik gösterecektir. Ben kendi seçimlerime uygun olan cihazları bulduğumu düşünüyorum 🙂
Serdal peki oriolus mk2 ve earsonics sem9 için düşünceleriniz değiştimi
MustafaAlkan Ekipmanlar zamanla birlikte eski yerlerini koruyamıyor maalesef. Bir zamanları en iyi kulaklıkları PFE 232 veya Westone 4R günümüzün telefon kulaklıkları kadar çalamayan iemleriydi 🙂 Bildiğiniz üzere bu hobide bulunan ürünler zamanla ilerlemeler katediyor. Günümüzde 250$ bandında eskilerin hi-end sınıfından iyi çalan iemler piyasa çıkmaya başladı. Dediğim gibi bu zamanla ilerleyen ve kısmen de zevklere göre değişen bir durum. Ancak Oriolus MK2 Ve S-EM9 gibi iemler halen tercih edilebilir. Yeter ki kişi istediklerine uygun olduğu kanaatini getirsin. Mesela yoğunluklu olarak Blues dinlesem Oriolus’u hala kullanıyor olurdum, keza Metal dinleyicisi olsam S-EM9 aynı şekilde.
Blues dinleyicisi olarak oriolusu kullanmayı düşünüyorum. Sonradan hyla ce5 ve te5 gibi ürünler çıkardı firma ama oriolus hâlâ bir köşeden gülümsüyor ben buradayım diyor. Sıklıkla incelemelerde oriolus diğer kulaklıkla kıyas yapılıyor.
@MustafaAlkan kinera’yı dinlemeden oriolus kullanma derim. Ankara’ya gelirken haber edeyim sana.
Burakkkk kinera da adından söz ettiren bir iem. Bir 20 gün kadar yokum sonrasında gelince görüşelim güzel olur
Daha iyilerini de dinledim. Ancak şunlar bulundukları segmentte beni en çok şaşırtan kulaklıklar oldu.
2012 Hifiman re-262 2013 VSonic gr06 2015 Havi B3 Pro 1 2016 Mee Audio Pinnacle P1
Dethonray DTR1 yeni geldi ancak bugüne kadar dinlediğim en iyi cihaz diyebilirim. El verdiği kadar işte alıp deneyip satıyoruz. Sahnesi ilk etapta dar gibi geldi ama daha çok stüdyo etkisi yaratıyor ben yine de tatlı buldum, bence bir yere kadar tercih meselesi.
Totem DTR1 piyasada ortaya konmuş en iyi işlerden bir tanesi. Piyasanın tamamen zıttına gidip de böyle bir başarı yakalamak kolay değil.
Aynı fiyatta bir de iem yapsalar aynı şekilde performanslı, yakalasak o da tadından yenmez. Bence bunlar kamu hizmeti kalemine girmeli 😃
Fiio m11 pro da fiio firmasının şaşırtan bir cihazı olmuş. Her jak için 2.5 4.4. 3.5 giriş imkanı ve üst düzey sesiyle beni çok şaşırttı. Severek kullanıyorum.
MustafaAlkan FiiO’nun ilk iyi çalan DAP’ı diyebilirim ben de.
A&K de en sonunda 4.4 koymus yeni Kann’a.
emre_e_d Nihayet. Bu zamana kadar diretmeleri de çok saçmaydı.