Merhaba
Hoşgörünüze sığınarak mesajımı biraz uzun yazacağım. Bu alanda yeni başlamak, öğrenmek isteyene göre cevap vermenizi rica ederim. Cevaplarınıza göre yol alacağım.
Malumunuz HI-FI engin bir deniz. Zamana, zevkime, bütçeme göre gideceğim yol değişecek. Öncelikle kulak içi kulaklıkla, müzik servisi ile portatif DAP, DAC ile adım adım öğrenerek ve kendimi bularak ilerlemek istiyorum. Bu amaçla sorularıma ve düşüncelerime rehber olursanız memnun olurum
** Her tür müzik dinliyorum. O anki ruh halime göre değişiyor. Telefonum Samsung S10e
** IEM kulaklık için 5.000 TL ye kadar marka-model önerir misiniz? Adım adım ilerlemek istediğimden başlangıçta bütçemi düşük tutmak istiyorum. Sitedeki “IEM PUAN TABLOSU 2023” göre modellere bakıyorum. Aşağıdaki modeller hakkında düşünceleriniz nedir? Bunlardan ya da bunların dışında hangisini tavsiye edersiniz.
- FiiO FH7S ve FiiO FH7 (Bütçemi aşıyor. FH7S tasarımını hiç beğenmedim. FH7 tasarımı çok güzel. Sahibinden gibi sitelerde 5.000 civarında belki alabilirim diye yazdım)
- FiiO FH5s ve FiiO FH5 (FiiO FH5s modelinde 2DD-2BA sürücü var. Gördüğüm kadarıyla 1DD ve …BA sürücü oluyor kulaklırda. Genel manada 2DD nin artı-eksi ne dir?
- FiiO FH3 (İzlediğim türkçe videolarda çok övdüler)
- Oriveti OH500 (Bütçemi aşıyor. İndirimini yakalarsam değerlendirim diye ekledim)
- iBasso IT04 (Bütçemi aşıyor. İndirimini yakalarsam değerlendirim diye ekledim)
- Kinera IDUN Golden
- Oriolus Forsteni
- Etymotic ER2XR (Tasarımını hiç beğenmedim. Çıt kırıldım duruyor)
** DAC/amp ler müzik servislerinde kullanıldığında kayda değer fark yaratıyor mu? Yaratıyorsa tavsiye ettiğiniz kulaklık için uyumlu DAC/amp önerirmisiniz (Fiyat/Performans odaklı)
** Önerdiğiniz kulaklığı yurtdışından hangi sitelerden alabilirim. Türkiye’de satışının olmayacağı düşüncesindeyim.
** Deezer e geçmeyi düşünüyorum. Doğru bir adım mı olur? Türkiye’de HI-FI hizmeti veren başka servis yok sanırsam. (Telefonum Samsung S10e)
** Deezer den veya başka bir servisten, kalıcı olarak albümleri-parçaları, yüksek kalite indirme, satın alma imkânı var mı? (Bu sitede bir yazılımla indiriliyor gibi bir şey okudum sanki ama nerede yazıldığını tekrar bulamadım.)
** Yüksek kalite yerli-yabancı albüm, parça satışı yapan iyi siteler hangileridir?
** Takip etmek amaçlı yerli-yabancı hangi siteleri, forumları, discord kanallarını, kişileri, mağazaları tavsiye edersiniz.
** İstanbul’da kulaklık ve diğer cihazları deneyimleme, inceleme imkanı sunan yer, mağaza vs varmıdır?
Teşekkürler