Herkese merhaba. Öncelikle böylesine detaylı bir hobi dünyasında sorularımızın hızlı, samimi ve anlaşılır cevaplara ulaşabilmesi için oluşturulan bu forum sitesi yöneticilerine teşekkürü bir borç bilirim.
Kendimi size tanıtayım,
- Müzikle az çok ilgilenen (temel nota bilgisine sahip, bağlama çalabilen)
- Heavy metal, klasik müzik ve Türk Halk Müziği dinleyen,
- Dinlediğim bir kayıtta enstrümanları ayırt edebilecek hassasiyette kulağa sahip,
- Odyofil olma yolunda giriş seviyesinde adımlar atmak isteyen ama malesef bütçesi kısıtlı,
- Kaliteli müziğin değerini bilen,
Bir amatörüm. Ta 2009 yılında masaüstü bilgisayarıma 200-250$`lık Creative marka ses kartı ve 5.1 ses sistemi alarak onboard ses kartı ve dandik hoparlörden sonra kulaklarımın pasını attığım günler dün gibi aklımda. Her zaman dinlediğim bir şarkıda “aa burada davulcu zile 2 kere dokunmuş, vay burada gitarist şu notayı basmış nasıl da duymamışım?” şaşkınlıkları… yaklaşık 2 yıl sonra da kendimce bu eşsiz ve lezzetli müziği yanımda taşımak, eve hapsolmamak istedim. Bunun için de Sony Walkman NWZA-845 mp3 player ve Audio Technica CKS 90 serisi kulak içi kulaklık edindim. Yine zamanına göre iyi bir kombindi kendimce.
Şimdi ise aradan geçen bunca yılla bu ikili kombinim (Sony + CKS 90) eskidi ve sıradan bir android telefon walkman’imin, sıradan bir bluetooth kulaklık da CKS`min yerini doldurdu. Ve ben de bütçemi zorlayarak Sennheiser IE 400 Pro almaya karar verdim. Sanırım asıl macera sanırım şimdi başlıyor. Poco X3 telefonum var ve bence ie400 pro benden “daha iyisini” istiyor. “Sana tam potansiyelimi sunamıyorum” dediğini duyar gibiyim. Bu noktada kulaklığımın tam potansiyelini duyabilmem için ve ses kalitemi arttırmam için bana ne tavsiye edersiniz?
- Telefonuma DAC tavsiyesi mi yoksa DAP mı?
- Yoksa en ucuz şekilde üyesi olduğum Youtube Music yerine Deezer Premium üyesi olup Flac`e geçmek mi dersiniz?
Not: DAC/DAP önermeniz halinde bütçem maks. 5000 TL ve Metal müzik dinlenecek şekilde kalite artışı arayışım var.