tuncays44 açıkçası 1000 TL civarındaki ürünleri çok iyi bilmiyorum ancak daha iyi bilenler mutlaka yazacaktır. Ben bütçe bağımsız olarak belki faydalanan olur diye tecrübemi yazayım; telefon görüşmelerimde (mobil telefonumda) ve ayrıca telekonferans görüşmelerimde (bilgisayarımda) bir çok kulaklık denedim, sanırım sayısı 20′yi geçmiştir ve kendimce en optimum ve iyilerine kendim için karar verdim; Sennheiser’lar, Sony’ler, JBL’ler, Jabra’lar ve daha niceleri.
Öncelikle MS Teams, Zoom gibi telekonferans görüşmelerinde kusursuza yakın bulduğum model Sennheiser EPOS ADAPT 660 (eski MB 660′ın iyileştirilmiş versiyonu). UC dongle’ı ile kullandığım bu kulaklığı bulana kadar, denemediğim (telekonferans için önerilen!) kulaklık kalmadı. Hem karşı tarafın tüm ses detayını gecikmesiz ve tertemiz olarak duyabilmek, hem de bulunduğum ortamın gürültüsüyle ilgili karşı tarafın bir kez dahi şikayet etmediği, “sesin yanımızdaymışsın gibi geliyor, çok net ve temiz” yanıtını aldığım bir kulaklık. İş bilgisayarımın vazgeçilmezi oldu. Müzik performansı cep telefonuyla telefon görüşmelerindeki performansı da oldukça iyi ancak, en iyi olduğu olduğu alan olan telekonferans performansı kadar iyi değil.
Mobil telefonla yaptığım telefon görüşmelerinde, bazen çok rüzgarlı bir ortamda bulunabiliyorum, bazen de çok şiddetli endüstriyel gürültünün içinde olabiliyorum ya da yoğun gürültülü trafikte… Bu zamana kadar ilk kez, hangi şartta olursa olsun “sessiz bir yere geçer misin” ya da “tam anlaşılmadı son dediğin” vb gibi sözleri bir kez bile duymadığım bir kulaklık buldum; JBL Tour One. Bilgisayarda telekonferans performansı da fena değil ama EPOS ADAPT 660′ın gerisinde. Müzik performansı da oldukça iyi ama mesela bir Sennheiser Momentum 3′ün gerisinde bir müzik keyfi var bence. ANC performansı da oldukça etkileyici ama bir Sony XM4 değil, bir tık XM4′ün gerisinde ANC performansı. Bu kulaklığı, profesyonel Jabra kulaklıklarla da karşılaştırma fırsatı buldum işim gereği. Şunu çok net söyleyebilirim ki; telefon görüşmelerinde açık ara rakipsiz kulaklık JBL Tour One. Daha iyisini bulamadım. Ben bulamadım yani 🙂 Elbet vardır ama 20′den fazla piyasanın lideri! kabul edilen son kullanıcı ürünleri ve profesyonel grade kulaklıklar arasında, açık ara ezici bir performansla en iyi telefon görüşme kulaklığı Tour One oldu bende.