@Berkhan
Şu anda elimde AE-5 Plus var dahili ses kartı ve içindeki kulaklık amfisi esasında fiyatına göre gayet iyi. Bunu daha öncesinde de konuşmuştuk fakat yine de hesaplamaları söyleyeyim, 14 ohm için 100mW (1.3V 77.6 mA) Class A bundan sonrasında takribi 250mW’a kadar Class AB güç veriyor. AE-5 Plus ile birlikte Schiit Heretic yapmak ne kadar mantıklı? Burada şöyle bir soru işareti mevcut kafamda, ESS DAC’ın kendi özelliğiyle Direct Mode açınca Fast, Slow ve Minimum Phase roll-off aktif oluyor bu da konumlandırmada sapmalara yol açıyormuş. Gerçek konuma en yakını slow roll-off verdiği için onu seçmekteyim fakat bundan kurtulmak çok elzem mi? Elzemse kurtulmak isterim açıkçası.
Kullandığım kulaklık Edition XS ölçümlerde 14 ohm empedans ve 92 dB/mW verimliliğe sahip. Class A için bu kulaklığı 112 dB’e kadar sürüyor ama günün sonunda isteklerim arasında şu da var dahili ses kartından mütevellit bilgisayardaki parazit özellikle ekran kartının paraziti ses kartına akabinde kulaklığa yansımaktadır. Tabi aşırı verimsiz kulaklıklarda özellikle Edition XS gibi kulaklıklarda bu parazit yok ama ileride verimli bir kulaklığa geçersem bu paraziti alacağım. Kafam attı ve huy değiştirdim bir anda Clear MG gibi bir kulaklık almak istedi canım ve o parazit direkt yansıyacak bu kulaklığa çünkü haddinden fazla verimli. Bu sebeple araya güç katı eklemek istiyorum buradaki paraziti tamamen kessin diye. AE-5 Plus ile devam edip buna Heretic bağlamak sizce doğru mu? ESS ES9016K2M DAC çipi var içinde dediğim gibi Roll-off kısmı canımı sıkıyor çok mühim değilse bu şekilde devam edip Heretic bağlayabilirim. Bu arada AE-5 Plus amfisi Bi-amp diye geçiyor bu detayı da vereyim ehemmiyeti vardır diye çünkü Magni yerine Heretic almak istiyorum. 😃

150 dolarlık genel kullanıma yönelik bir ses kartına göre kulaklık çıkışının bu kadar iyi olması güzel hatta kendi serisindeki AE-9′a bile deli fark atıyor. Fakat kulaklık çok verimsiz kalıyor PEQ yapıp ek bass da yapıyorum zaman zaman burada da -15 dB’e kadar gain almış oluyorum bunda da AE-5 Plus Edition XS gibi kulaklıkta artık Class AB sonrasında max clipping’e kaydırıyor kendisini. Bu kulaklık için yapılmış PEQ kullansam bile -6 dB gain alacağım. 112 dB oluyor 106 bi de buna müziğin inişi çıkışını eklesek 97′ye kadar düşecek 100mW için.
Finalde önemsiz şeyleri de kafaya takıyor olabilirim belki şu an için AE-5 Plus yeterli geliyordur ki yetiyor aslında AB de çalabilir fakat bu ufak pürüzleri de kaldırsam fena olmaz gibi geliyor biraz da ses kaynağımın artık kusursuz seviyede olmasını istiyorum. En son Naim Atom ile deneyince kulaklık biraz sınıf atladı diyebilirim. Sormamdaki amaç güzel bir kombo yapmak istiyorum atladığım noktalar var mı;
•Örneğin Roll-off özelliği olan DAC çipi ve Bi-amp olan bir çıkışa Heretic bağlamak gülünç mü kalacak?
•Heretic alarak güç katı eklemiş olup bu paraziti ortadan kaldırma fikri ne kadar sağlıklı?
Birazcık ucuza kaçıp DAC’ını değil de sadece amfisini alıp ses kaynağı konusunu kapatmak istiyorum. ASIO desteği var ve bu model özelinde stabil çalışıyor diyebilirim. DSD desteği yok sadece. Şart mı, bilemiyorum Flac arşivi gayet yetiyor bana ve o kadar da uçmak istemiyorum açıkçası. Finalde dinlediğim türlerin DSD çıktısı da olmuyor mantıken.
Şu an birazcık para harcamaya yer arıyor gibiyim. Heretic’i almak istiyorum AE-5 Plusla kullanmak mantıklıysa tabi.