Odyo
Yakın zamanda Edition XS ile HD800S kıyasladım 1 gün harcadım bunun için çok fazla vakit harcayamadım genel itibari ile sahne ölçütü almak açısından arşivimden seçili şarkıların %30′unu kullanabildim çünkü 1 gün yetmedi ama genel hatlarıyla fikir verdi. Bunun videosunu da çekeceğim elimle gösterecek kıvamda ölçüt aldım sonuçta. Sahne genişliği olarak HD800S cidden çok geniş çalmakta gerek öne serme konusunda gerek genişlik olarak. Ama şunu da fark ettim: Aşırı fazla sesin bir arada olduğu durumda HD800S sınıfta kalıyor dinamik sürücü olmasından kaynaklı bu noktada dar spektrumdan veriyor sesi. Hal böyle olunca daha sakin ve doğal kayıtlara koştum HD800S evet farkını orada ortaya koydu ama sakin müziklerde bu farkını ortaya koyuyor finalde HD800S’in rakibi Arya’dır. Arya bu doğal ve sakin kayıtlarda da HD800S’den başarılı olacağını düşünüyorum.
Beklentinize göre değişir fakat bu 1 günlük denemenin ardından aldığım karar şu oldu, bu kadar geniş sahneye cidden gerek yokmuş bunun yerine sahnesi 2 boyutlu da olsa stereo hoparlör çok daha mantıklı. Arya veya Edition XS kıvamında bir genişlik yeterli gelecektir. Zaten genel hitabet olarak Arya, Clear MG ve HD800S’in tam ortasında kalıyor. Ne Clear MG gibi vurucu bass’ı ve dar sahnesi var (Clear MG’yi daha denemedim ama sürücü teknolojisi, incelemeler ve ölçümler bunu gösteriyor) ne de HD800S kadar soğuk ve bassız. Bu ikisinin tam ortasında kalan bir kulaklık hitabet açısından genel istek karşısında çok daha başarılı oluyor.
Ben şahsen Edition V2′yi merak ediyorum diğer modellere kıyasla.
Technopat üzerinden EXS’in kapsamlı incelemesini yapmıştım yasak yoksa link paylaşabilirim veyahut konuyu kopyalayıp direkt buraya da açabilirim. @Berkhan Buraya açmadım konuyu çünkü haddim değil gibi geliyor. Burası çok şampiyonlar ligi gibi kalıyor bana sanki. 😃