*Mobildeyim ve zaman problemim var. İmla hatalarım ve düşük cümlelerim için çok üzgünüm🙁
Bir seo ve pazarlama uzmanı olarak temel birkaç şeyden bahsederek foruma elimden geldiğince bir şeyler katmak isterim.
Başlamadan belirtmek isterim ki forumlar uzmanlık alanım değil. Ancak yinede bu oluşuma bir şeyler katabileceğime inanıyorum.
Not:Bu yazımı temel seo adımlarını gerçekleştirdiğinizi düşünerek yazıyorum.
İlk olarak google, blogları ve haber sitelerini forumlara göre ciddi anlamda daha fazla seviyor son 4 yıldır. Çeşitli yazılımlarla bunu analiz etmek mümkün olduğu gibi google üzerinde artık otoriter, ekşi yada dh gibi sitelerdense otoriter haber sitelerini daha çok gördüğünüzü fark edebilirsiniz.
Bu durumdan en az anlamda etkilenmek için
1)Reddit gibi, belli kriterleri karşılayan üyelere dofallow link verme imkanı tanınabilir. Basit bir yöntem açıkcası ancak forumun dışarı dofallow link vermesi +1 kazandıracaktır.(not: Belkide veriyordur backlink analizini mobilde olmam ve vaktimşn kısıtlı olöası sebebiyle yapamadım.)
2)rel="ugc yada nofallow yerine konu açanlara dofallow link verme imkanı tanınabilir(tabi bu durum üyenin vereceği linkin uygunsuz siteler olması durumunda yada anti seo çalışması ile karşılaştığınızda sitenize ciddi zarar verecektir. Bu yüzden dofallow verilen linkler yönetim tarafından denetlenmelidir.) (Genel anlamıyla etkili bir yöntem olacaktır)
3) Üçüncü ve en etkili yöntem ise forum.hifi-tr.com adında ayrı bir forum açmak hifi-tr.com u wordpress altyapılı bir bloga çevirmek. Forumda çeşitli kategorilere konu açmak için yönetim kontrolü gerektirmek ve bu kategoride açılan kaliteli konuları yazarın onayınıda alarak wordpress tarafında taşımak
Ve taşınan konuları forumda şu şekilde linklendirmek.
https://forum.shiftdelete.net/konular/ios-14-beta-3-guncellemesi-cikti.686999/
(Not:Yukarıda shiftdelete kendi konularını kendi forumunda linklendirmiş) burada hifi-tr yönetiminin yapacağı şey forumdan taşıdığı konuları forumda hiç yayınlanmadan blog bölümüne taşıyarak blog bölümündeki konuların linkini foruma vermek)
Sonrasında misal her üye profilinin altında yıldızlı konu sayısı adlı bir sayaç konarak her taşınan konu için sayaç arttırılır. Ve bu sayaca göre üyelere rütbe verilir. Yani rütbeler yazılan kaliteli incelemelere göre verilir. Bu işlem çeşitli yazılım destekleriyle otomatik hale getirilebilineceği gibi her taşınacak konu için el ile bile basitçe yapılabilir. Tabi bu taşıma işlemini yaparken konu yazarınında izni kesinlikle alınmalıdır
Tabi bu işlemleride uygularken dikkat edilecek bikaç önemli husus var. Eğer uygulamayı düşünürseniz onlar hakkındada temel bilgiler verebilirim.
Bu arada google neden forumları sevmiyor diye sorarsanız bilginin denetlenememesi, seo kurallarına uyulmaması, forum yazarı hakkında yeterince bilgi sunulmaması gibi sebeplerdir. Bu arada yazar hakkında bilgi demişken whois bilgileri özel bir durum olmadıkça gizlenmemeli ve hakkımızda, iletişim yada gizlilikle ilgili temel sayfalar bulunmalıdır. Son zamanlarda google bu sayfalara çok önem vermektedir.
Bir diğer husus sunucu. Açıkcası siteniz ile ilgili profesyonel araçlarla bir inceleme yapmadım ancak hız sorunu yaşıyorsanız güzel hosting in premium hostingini kesinlikle tavsiye ederim. Eğer hosting kullanacaksanız(ki küçük siteler bence hosting kullanmalı) kesinlikle çok başarılı
Şuan birazda vakit kısıtlamasından dolayı direk yazıp geçiyorum ayrıntılı araştırma yapmadan ancak değinilmesi gereken bir diğer nokta ise arka plan ve ve yazı tipi ilişkisi. Yazı tipi seçerken insanların sık sık girdiği kaynaklara benzer yazı tipleri kullanmak sitede durma süresimi %10 arttırıyor. Alışık olmadıkları yazı tipleri ise insanları gereksiz yere zorluyor. Aynı şekilde arka planında beyaz olması ve konsantratın çok yüksek olmsıda sayfada kalma oranını düşürüyor. Bu yüzden genellikle hafif gri tonlarda arka planlar seçilir. Bu konuda kesinlikle medium.com örnek alınabilir. Gerek yazı tipi ve rengi konusunda gerekse arka plan konusunda
Son olarak backlink çalışmalarından uzak durmalısınız. Eğer binlerce lira harcamıyorsanız o işlemler uzun vadede sadece sitenize zarar veirir.
Sitenizi dijital anlamda pazarlamak isterseniz aarrr tekniğini inceleyebilirsiniz(kesinlikle muazzam bir tekinktir)
Ayrıca burada anlattıklarımdan dolayı hiçbir sorumluluk kabul etmem. Sadece tavsiye amaçlıdır. Yazılanlar profesyonel bir araştırmaya dayanmamaktadır.