Herkese selam,
Bu yıl ilk kez bir CanJam’e katılma hedefimi gerçekleştirdim. Hepimizin bildiği önde gelen firmaların ürünlerini sergilediği, Head Fi’ın liderliğiyle düzenlenen etkinlik, tecrübe edemediğiniz pek çok ekipmanı deneme ve firmaların temsilcileriyle tanışma fırsatını sağlıyor.
Esas izlenimler HFN sitesinde olacağı için burada sadece sizlere nasıl bir etkinlik olduğunu aktarmak açısından bazı fotoğraflar ve çok kısa favori ekipmanları ve pek beğenmediklerimi sıralayacağım.
Fotoğraflardan önce, bazı kişilerden Türkiye’deki portable audio ve genel olarak audio kitlesi ile ilgili sorular aldığımı belirteyim. Bu sorulara olumlu yanıt verdim açıkçası ve özellikle taşınabilir kısmında insanların çok hevesli olduklarını ilettim. Sonrasında bazı kişilerden “neden İstanbul’da CanJam olmasın” şeklinde cümleler duydum. Özellikle Effect Audio’dan Eric Chong (kendisi çok cool bir arkadaş), İstanbul’da yapılabileceğini söyledi ama daha bizim yerel buluşmalara üşenip gelmeyen arkadaşlar ne kadar katılım sağlar bilemiyorum.
Bunu da aktardıktan sonra etkinlikten birkaç fotoğraf koyayım:
[ATTACH=full]7468[/ATTACH]
Kalan fotoğrafları kalabalık gözükmemesi adına ek olarak koydum.
Favorilerden önce öğrendiğim 1-2 bilgiyi paylaşayım:
Benim için Canjam’in yıldızları:
Kafaüstü: Mr. Speakers Voce, ZMF’nin flagship modeli, Lcd-4z, Hifiman Ananda, Hifiman Susvara
IEM: Empire Phantom, Vision Ears VE5/VE8/Erlkönig, Jomo Audio Flamenco/Quatre, JH Layla, Inear SD5 ahşap modeli, bir de kenardan FiiO FH5 diyeyim budget olarak
Beklentimi karşılamayanlar: Hifiman Shangri La elektrostatik sistem, 64 Audio Tia Fourte, LCD-2 Closed, JH Lola, InEar firmasının yeni high end IEM kablosu, Focal Utopia, AK Futura
Detaylı bir rapor yarın Headfonia’da olacak.
İmkanı olan herkesin mutlaka en az bir Canjam organizasyonuna katılmasını tavsiye ediyorum. Aslında forum olarak organize edilip gidilse çok süper bir şey olur ama elbette maddi açılardan pek kolay olmuyor.