Copplinn, bir kaç senedir piyasada olan, genç bir ekip tarafından el işçiliği ile üretilen bir Türk kulaklık markası. Ağaç kulaklık gövdeleri ile titanyum nozzle’ları birleştirerek, mmcx kablo bağlantılı kulaklıklar üretiyorlar. Ceviz, kiraz, maun ve zeytin ağaçlarından gövde üretimleri var.
Firmayı ilk çıktığından beri takip ediyorum, bir kaç yıl önce aldığım ilk versiyon kulaklıkları tek dengeli sürücü içeren bir yapıya sahipti ve dürüst olmak gerekirse pek dinlenebilir bir kulaklık değildi. Aldıktan sonra Copplinn ekibine eksik gördüğüm yanları ve geliştirebilecekleri yönleri iletmiştim. Geçtiğimiz aylarda yeni versiyonlarının çıktığını haber aldım ve yeni versiyonun siparişini verdim. Yeni versiyonda yapı tek dinamik sürücüye evrilmiş, thd’si %0.1’in altında sıvı silikon diyafram teknolojili bir sürücü kullanılmış.
Kulaklıklar kaliteli, el yapımı ahşap bir kutu içerisinde geliyor. Önceki siparişim zamanında kare yada yuvarlak şekilli kutular vardı, artık anladığım kadarıyla sadece yuvarlak kutu seçeneği var. Önceki siparişimden gelen kare kutu ile karşılaştırdığımda bu seferki yuvarlak kutu daha iyi bir işçiliğe sahip ve daha yüksek bir kalite hissiyatı verdi bana. Kutunun kapağının altında isminize özel hazırlanmış bir plaka mevcut, böylelikle kişiye özel bir tecrübe sunmaya başlamış Copplinn. Hoş ve ince düşünülmüş bir detay.
Kutu içeriğinde deri taşıma çantası (bohça tip), silikon kulak adatörleri (küçük, orta ve büyük boy), kablo ve deri kablo klipsi mevcut. Deri aksesuarların kalitesi üst düzey. Kablo bir önceki siparişimdeki kabloya göre çok daha kaliteli geldi. Yumuşak, mikrofoniğe yol açmayan, fazla dolaşma yapmayan, iyi bir kablo. Diğer kulaklıklarınız için upgrade kablo olarak kullanmayı bile düşünebilirsiniz. Sipariş sırasında 2.5, 3.5 yada 4.4 sonlandırma seçebiliyorsunuz kablonuz için.
Önceki versiyonda sadece kulaklığa takılı kopuk adaptörler vardı ve bunun geliştirilmesi gerektiğini iletmiştim. Bu versiyonda kutu içeriğine silikon olarak küçük, orta ve büyük boy adaptör seti eklenmiş.

Kulaklıklar organik bir malzeme olan ağaçtan üretildiği için kullanılan ağaca göre ses karakteristiğinde değişiklikler olacaktır. Ben İzmir’li oluşum nedeniyle İzmir zeytinini seçtim son siparişimde. Bu ağaçtan gelen ses özelliklerine kısaca değinmek gerekirse mid-bass oldukça güçlü şekilde kendisini hissettiriyor ve dinlemesi eğlenceli. Sub-bass mevcut değil, bu nedenle genel bas derinliği ve dokusu biraz sığ algılanıyor ve genel olarak sub-bass eksikliğine bağlı olarak bu frekans biraz kuru kalıyor. Orta frekanslar önde ve yeterli kalitede, kulaklığın güçlü yani bu frekanslar. Özellikle biraz daha üst kalite kulak adaptörleri ile yakalanacak iyi bir fit ve izolasyon ile orta frekansları dinlemek keyifli. Tizler yeterli duyulurlukta, varlıklarını yeterince hissettiriyorlar ancak biraz hızlı sönümleniyorlar, uzatımları daha uzun olsaydı kulaklık daha ferah, açık ve daha enerjili hale gelirdi. Sahne genişliği orta seviyede, ses berrak ve hiç bir şekilde örtülü değil. Detay sunumu fiyatına göre bence iyi.
Ülkemizden çıkan bir marka olması nedeniyle özel bir ilgi duyduğum Copplinn hakkında güncel izlenimlerim bu yönde. Etys dükkanları su an için kapalı görünüyor ancak halen Copplinn instagram hesabı üzerinden sipariş vermek mümkün. Fiyatına göre chi-fi tarafında daha dolu kutu içeriğine sahip, daha profesyonel paketlere ulaşmak söz konusu olabilir ancak ülkemizden çıkan bu değerin ilgiyi ve desteği hak ettiğini düşünüyorum. Aldığım ilk versiyon ile ikinci versiyon arasındaki gelişme beni markanın geleceği için cesaretlendiriyor ve yeterli desteği görürse Copplinn ekibinin çok daha iyi işler çıkaracağına inanıyorum. Sizlere de imkanlarınız dahilinde bir göz atmanizi öneririm.