Merhaba, umarım hepiniz bu sıkıntılı süreci kazasız atlatıyorsunuzdur.
22 yaşında bir mühendislik öğrencisiyim, korona sebebiyle eğitimime ailemin evinde devam etmem gerekti ve bu dönemde bir öğrenci için hatırı sayılır miktarda birikim yaptım. Uzun süredir Amp, DAC ve kulaklıktan oluşan bir sistem istiyorum. Kendimce bir plan yaptım lakin hem benimle aynı coğrafyada yaşayan hem de benden daha tecrübeli insanlar varken danışmadan almak hata olur diye düşündüm. Ağırlıklı olarak Blues ve Country dinliyorum ama Jazz ve Rock da bana hiç uzak değiller.
Kulaklık olarak Sennheiser HD6XX düşündüm. İncelemelerden anladığım kadarıyla fiyat performans olarak harika bir ürün, aynı zamanda gerek FR tablosu gerek yapı kalitesi elimdeki Meze 99 Neo’dan çok farklı. İsterim ki eğer 2 kulaklığım olacaksa olabildiğine farklı olsunlar. Benzer fiyat aralığında önerebileceğiniz alternatifler var mı? Ya da 6xx alan arkadaşlarımın ürün hakkında söylemek istedikleri var mı?
Amp/DAC olarak başta schiit stack düşündüm, ama yerli ve yabancı kaynaklarda okuduğum kadarıyla Amerika dışındaki alıcılar müşteri hizmetlerinden bir hayli şikayetçi. Sonra Schiit’e en uygun alternatif olarak JDS Atom Stack’e karar kıldım, ölçümleri magni/modi’ye çok yakın ve insanlar müşteri hizmetleri hakkında gerçekten çok iyi şeyler söylemiş. Malzeme olarak alüminyum tercih ederdim ama aşılamayacak bir kaygı değil.
Sitelerinde kendilerine ait bir çift RCA stack kablosu var, almışken kablo, amp ve dac’i tek kargo ile getirtmek istiyorum. Öbür şekilde 100 dolarlık ürüne 45 dolar kargo vermek beni biraz rahatsız ediyor.
Geriye aklıma takılan birkaç soru kaldı.
1-) Yukarıda yazdığım ürünleri sipariş ettiğim takdirde ne kadar ekstra ücret ödeyeceğim? Yanılmıyorsam ürünün ücretinin %18+%20′ı gibi bir ÖTV+KDV ekleniyor, doğru mudur? Ayrıca bu gümrük ödemelerini ürünümü getiren kargoya yapabiliyor muyum?
2-) Özellikle Reddit’te HD-6XX için Tube-Amp öneren birçok kullanıcı olmuş. Ben bu lambalı amfiler sese daha canlı, daha sıcak bir karakter veriyor diye biliyorum. Bu nitelikler dengeli ve detaylı ses vermeye çalışan HD 6XX’in amacına biraz ters düşmüyor mu? Sanırım bu konuda aydınlatılmam gerek. 😁
3-) Birçok incelemede insanlar Atom Amp’ın hafif ve gevşek topuzundan yakınmış. Hatta Amazon/Aliexpress’den alüminyum topuz alıp değiştirmişler. Gerçekten o kadar kötü mü?
Farkındayım ki burada yazdıklarımın çoğu için forumda spesifik bölümler var, lakin tek bir başlık altında toplayıp minimum kirlilik ile aradan sıyrılmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.